Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg finne sommerjobb der jeg bor?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har ingenting å gjøre i sommer og jeg lurte på om dere hadde noen ider. Det er vanskelig å få sommerjobb i den kommunen jeg bor på fordi det bor så lite folk. Håper på svar. Mvh Jente som gruer seg til sommerferie.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmål - og beklager at vi svarer sent!

Det er jo kjempefint at du har lyst på en sommerjobb, men litt synd å høre at det ikke skjer så mye i kommunen din. Vi vet jo ikke hvor du bor, selvfølgelig, men kan det hende at det er noen muligheter likevel? Et godt tips er å spørre foreldre, venner, bekjente om de kan ha noen tips!

Ellers er det en fin mulighet på din alder å tilby egne tjenester! Med det mener vi at du kan sette opp en lapp rundt omkring på butikken eller andre steder hvor det er noen folk, og skrive at du er ute etter sommerjobb, og tilbyr hjelp til f.eks klipping av gress, vanning av planter hvis folk er på ferie, handleturer for eldre, barnepass - alle sånne ting! Kanskje er det noen naboer som kunne trengt litt hjelp? Du får kanskje ikke like mye jobb som om du skulle ha fått en sommerjobb, men det kan hende du får en god del!

Vi har skrevet en del artikler om jobb og sommerjobb her på ung.no, så vi legger ved noen av dem under svaret. Ellers er det lurt å spørre alle du kjenner i kommunen din om de vet om noe - lærere, venner av foreldre, fotballtreneren, etc. Det er mange som trenger en hånd fra en ung person, så vi syns ikke du skal gi opp selv om det ikke bor så mange der! 

Skriv gjerne inn til oss igjen hvis du vil fortelle litt mer om hvor mange det er i kommunen og hvilke muligheter som eventuelt kan finnes, eller hvis du vil ha flere tips som er litt mer spesifikke. 

Lykke til, vi håper du finner noe! Og at sommeren din blir finere enn du er redd for :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan finne sommerjobb?

Jordbærplukking (colourbox.com)

Er du på jakt etter sommerjobb? Hvilke jobber kan man søke på, og hvordan finner du drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først! Her får du tipsene.

Les mer

Sommerjobb i Norden

www.nordjobb.org

Mellom 18 og 30 år? Lyst på et utenlandsopphold, samtidig som du tjener penger? Søk sommerjobb i et annet nordisk land.

Les mer

Slik finner du den første jobben din

Avisbud (foto: ung.no)

"Jeg vil ha en jobb, men er litt sjenert og tør ikke bare gå å spørre om jobb." Mange som aldri har hatt jobb før spør oss om hvordan de skal gå fram for å finne en jobb. Her får du noen gode tips!

Les mer

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sommerjobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sommerjobb