Hopp til hovedinnholdet

Kan man jobbe med etterretning når man er 13 år?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Går det Ann og søke spionjobb/etterretningstjeneste på min alder. Det må ikke være i Norge. Håper på bra svar, på forhånd takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Åh, så spennende at du tenker på dette! Det lover godt for fremtiden din, at du har så spennende tanker som dette allerede nå! :)

Det går nok ikke an å få etteretningsjobb/spionjobb i din alder dessverre - det er nok for tidlig! Man har akkurat lov til å begynne å jobbe når man er 13 år. Men jobb i etteretningstjenesten er noe man kan få når man er voksen. Først må man gå på videregående skole, og så må man ta utdanning etter det, for eksempel på politihøgskolen. Dette gjelder nok i utlandet også. 

Så dette vil dessverre ikke være mulig for deg ennå - men du har jo fått en kjempestart som er interessert i dette allerede nå! Da syns vi du skal holde på denne drømmen, og så blir det veldig spennende å se hva det ender med når du blir litt eldre! 

Kanskje fins det andre spennende arenaer hvor du kan få brukt noe av denne interessen din på? Som f.eks speideren eller andre ting? Det er jo ikke helt det samme, men alle sånne ting du lærer deg og får erfaring i vil være bra!

Vi ønsker deg veldig lykke til, og tenker at dette blir spennende. Smør deg med litt tålmodighet, så får du se hva hender senere :)

Lykke til, og spør oss gjerne igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jobb og aldersgrenser

Jobber i kassa på butikk (colourbox.com)

Visste du at det er ulovlig å jobbe hvis du er under 13 år? Og at du som er ungdommer ikke skal ha en jobb som går ut over skolearbeidet?

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb