Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg barnelege i Canada? 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har lyst til å bli barnelege i Canada. Jeg går i 8 trinn og fikk gjennomsnitt 3.4 i 1 termin. Det har vært drømmen min å jobbe i Canada som barnelege. Jeg lurte på om hva må gjøre for å bli barnelege i Canada og kan jeg studere utenlandas. Og hva trenger jeg som gjennomsnitt. Kunne jeg ha fått noen eksempler på noen vgs keg kunne ha begynnt på. Kunne dere også gitt meg hjelp på hva man må gjøre for å bli olije og gass inginjør. Hva må gjennosnittet være da.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så utrolig spennende og fine planer og tanker du har! De syns vi du skal holde på :)

Du har jo akkurat begynt å få karakterer, og har veldig god tid på å få til dette, heldigvis. Det er først på videregående skole at karakterene dine begynner å telle for å komme inn på studier! Så nå har du mange år på deg til å finne ut av hva du helst vil, og mange år på å lære mye på skolen, og gjøre det så bra som du klarer. 

Det kan være lurt for deg å gå på studiespesialisering med realfag hvis du vil bli lege eller ingeniør. Disse utdanningene krever ofte at du har tatt visse realfag på videregående.

Akkurat lege og ingeniør er blant de vanskeligste studiene å komme inn på i Norge, og du må ha veldig høyt snitt. Men dette har du mange år på å jobbe med og jobbe mot :)

Akkurat å bli lege i Canada, vet vi ikke så mye om. Men det kan være mulig å ta legeutdannigen der. Vi vet ikke helt hvor vanskelig det er, men kan se for oss at det er vanskelig. Når tiden kommer, kan du kontakte ANSA her i Norge, de er eksperter på utdanning i utlandet :)

Ellers tenker vi at du kan lese om å bli lege og om å bli petroleumsingeniør på utdanning.no. Der står det mye bra informasjon!

Enn så lenge har du god tid - først på videregående begynner karakterene dine å telle for videre studier :)

Spennende planer - og det blir spennende å se hva som skjer etterhvert!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om å bli lege?

Nærbilde av en lege i legefrakk med stetoskop (Kilde: Colourbox)

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb