Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 13 og lurer på hva slags jobber jeg kan få meg!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei er ei jente på 13 og lurer på hvilken jobb jeg kan få meg. Jeg har kjempe lyst og begynne og jobbe og tjene egene penger men det er kjempe vanskelig og finne en jobb for meg på 13. Har du noen idéer om hva jeg kan begynne og jobbe med? Pliss svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du er 13 år gammel og at du har veldig lyst på en jobb. Du sier at du har lyst til å tjene egne penger, men at det er vanskelig for deg å finne jobb når du er 13. Du lurer nå på hva slags muligheter du har for å få deg jobb. 


Dette er vanskelig for meg å svare på siden jeg ikke vet hvor du bor. På grunn av dette vet jeg ikke om det er noen jobber rundt deg som tar i mot jobbsøknader og gir jobber til folk som er på din alder. Tusenfryd gir jo jobb til unge mennesker, men jeg vet ikke om du er enda for ung eller om du i det hele tatt bor i nærheten av den fornøyelsesparken. 

Men det er kanskje mulig å sitte barnevakt! Du kan spørre rundt hos naboene dine om de har barn de kunne trengt en barnevakt for noen kvelder her og der. Da kan jo du si i fra om at du er ledig for det, så kan det hende du får litt penger på denne måten. 

Du kan også5 du spørre naboene dine om de vil at du skal vaske hos dem eller lage middag for dem, for eksempel. Hvis du sprer ordet i nabolaget ditt om at du har lyst til å jobbe litt, så kan det godt hende noen vil at du skal jobbe for dem. 

Du burde kanskje også snakke med foreldrene dine om dette. Kanskje de vet om noen jobber rundt der dere bor, eller kanskje de kan selv betale deg om du gjør litt tjenester for dem. Det kan hende foreldrene dine kan være en stor hjelp i å finne deg en jobb, siden du sier at du har så lyst på dette. 

Men det kan hende det blir vanskelig når du er såpass ung. Husk også at det er uvurdelig å være ung, og pass på at du ikke vokser opp for fort ved å jobbe. Jeg skal legge en del artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer

Slik finner du den første jobben din

Avisbud (foto: ung.no)

"Jeg vil ha en jobb, men er litt sjenert og tør ikke bare gå å spørre om jobb." Mange som aldri har hatt jobb før spør oss om hvordan de skal gå fram for å finne en jobb. Her får du noen gode tips!

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb