Hopp til hovedinnholdet

Jeg har spørsmål om dagpenger fra NAV og karantenetid/ventetid.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg lurer på hvordan det funker iforhold til 8 ukers karantenetid mtp. dagpenger fra NAV. Jeg har en jobb som det er 3 mnd oppsigelsestid på, som hindrer meg i å gå den retningen jeg vil videre. Kan man si opp jobben, for deretter og melde seg direkte som arbeidssøker fra nav, samme dag man melder fra om oppsigelsen sin, slik at man unngår en "inntektstap" på 8 uker? Spørsmålet er reelt da man har regninger og husleie å betale. eller må man jobbe ut de 3 oppsigelsesmnd. for å deretter melde seg som arbeidsledig & søker for å da ta 8 ukers karantene før man mottar støtte? noen som vet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Når du selv har ansvaret for at du er blitt arbeidsledig, må du vanligvis vente 12 uker før du får utbetalt dagpenger. Dette gjelder hvis du har sluttet eller sagt opp arbeidet uten rimelig grunn, eller er avskjediget eller oppsagt fra stillingen din på grunn av forhold som du selv er skyld i.

Det er viktig å være klar over at den forlengede ventetiden først begynner å løpe fra du er innvilget dagpenger, det vil si etter at oppsigelsestiden er ferdig. I ventetiden må du sende meldekort hver 14. dag.

NAV forholder seg til oppsigelsestiden som står i arbeidsavtalen din eller i Arbeidsmiljøloven, slik at ventetiden/karantenetiden begynner etter oppsigelsestiden er ferdig, uansett om du ikke jobber i oppsigelsestiden.

For å unngå 3 måneder uten inntekt, så må du søke på andre jobber mens du er i den jobben du er nå, slik at du kan gå direkte fra den ene jobben til den andre.

Du kan lese mer om dagpenger og forlenget ventetid på våre nettsider.

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb