Hopp til hovedinnholdet

Er 13 år og ønsker sommerjobb i en dyrebutikk.

Jente 13 år
 

Spørsmål
hei har vokst opp med mange dyr og har lyst å søke jobb i en dyrebutikk i nærheten. tenkte jeg skulle skrive en mail om spørsmål om sommerjobb som jeg kunne ha i sommerferien. ps er 13 år blir fjorten i mars.

1: er dette lurt?
2: hva kan jeg skrive
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Når du er 13 år er det en del begrensninger i hva du kan jobbe med. En oversikt finner du i denne artikkelen her på ung.no. Du kan ikke behandle penger og jobbe vanlig i butikk, men det kan jo hende at dyrebutikken har noe forefallende småarbeid du kan hjelpe til med.

Det er ingenting i veien for at du sender dem en e-post, eller enda bedre, går innom og snakker med daglig leder. Kanskje det kan være lurt å ha med seg en av foreldrene dine? Uansett er det viktig å få fram hvor interessert du er i dyr, og ikke minst komme med forslag til hva du kunne hjulpet til med.

Du må være forberedt på at de synes du kanskje er i yngste laget, men du har heller ingenting å tape på å kontakte dem. Det er lurt av deg å tenke på sommerjobb allerede nå, for mange venter til det er for seint.

Les mer på ung.no/sommerjobb.

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan finne sommerjobb?

Jordbærplukking (colourbox.com)

Er du på jakt etter sommerjobb? Hvilke jobber kan man søke på, og hvordan finner du drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først! Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sommerjobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sommerjobb


Quiz: Hva vet du om fjellvett?

Hva bør du gjøre hvis det blir dårlig vær og du begynner å miste krefter?