Hopp til hovedinnholdet

Arbeid i pub for person under 18 år.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Kan jeg som en 16 snart 17 jobbe på en pub som ryddehjelp? På dagtid? Da det ikke er slik at jeg skal jobbe etter 23 eller lengre en 8 timer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Arbeidsgiveren må i hvert enkelt tilfelle ta standpunkt til om arbeidet kan være til skade for deg og plikter og gjøre det som er nødvendig for å ivareta din sikkerhet, helse og utvikling.

Visse typer arbeid regnes som farlig, og er forbudt å utføre av personer under 18 år. Arbeidsgiveren din kan ikke sette deg til slikt arbeid. Du kan for eksempel ikke utføre arbeid hvor du kan bli utsatt for kreftfremkallende kjemikalier, stråling eller farlige maskiner. Det står en fullstendig oversikt i forskrift om organisering, ledelse og medvirkning § 12-6.

Når det gjelder arbeid i en pub, kan det være egne regler med tanke på alkoholservering. Reglene rundt det håndheves av kommunen der arbeidsplassen befinner seg. Anbefaler at du kontakter de for en avklaring.
Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb