Hopp til hovedinnholdet

har i flere år hatt lyst til å jobbe i dyreparken

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 14 år. Jeg har i flere år hatt lyst til å jobbe i dyreparken. Min drøm er å være dyrepasser for lemurer. Jeg har alltid elsket lemurer i flere år. Men jeg vet ikke hvordan jeg skal få meg den jobben. Jeg satser på å få meg sommerjobb når jeg fyller 16 år. Trordet er så gammel mann må være for å jobbe i en dyrepark. Men jeg vet ikke hvor mange år man må være for å være dyrepasser. Dette er noe jeg vil mer enn noe annet! Jeg har lest på nettsiden til den dyreparken jeg ønsker, men finner ikke noe om aldersgrenser. Jeg trengte heldigvis ikke utdanning. Bare være erfaren. Og det er jeg jo. Jeg elsket dyr! Hvordan er de beste tipsa til å skaffe seg den jobben? Hvis du skjønner hva jeg mener. Jeg vil virkelig overbevise dem! Jeg vet ikke så mye om å skaffe seg jobb og sånn. Håper dere kan hjelpe meg:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt! 

Ifølge nettsiden Utdanning.no så kreves det i utgangspunktet ingen spesiell utdanning for å bli dyrepasser, men arbeidsgivere vil ofte foretrekke personer med utdanning som agronomdyrepleierbiolog eller lignende. For å bli fast ansatt et sted som dyrepasser, bør du nok også være over 18 år, og ha relevant erfaring.

Men du kan søke sommerjobb i en dyrepark. Når det gjelder reglene for jobbsøking pleier det å stå på nettsidene til ulike steder, som her på Dyreparken i Kristiansand. Hvis du ikke finner informasjon om aldersgrenser etc, så ring til den dyreparken det gjelder og forhør deg. 

Jeg håper dette hjelper deg litt på vei.

Masse lykke til! 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Tid for å tenke sommerjobb!

Sommerjobb

Det er lurt å planlegge tidlig hvis du ønsker en sommerjobb. Trenger du tips kan du starte med å sjekke ut Ung.nos sommerjobbsider.

Les mer

Hvordan finne sommerjobb?

Jordbærplukking (colourbox.com)

Er du på jakt etter sommerjobb? Hvilke jobber kan man søke på, og hvordan finner du drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først! Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Høyere utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om høyere utdanning