Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg tjene penger til hesteutstyr?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har flere hester og jeg må begynne å tjene egene penger for å få råd til å kjøpe utstyr til hestene, jeg vil at hestene mine skal ha det bra og ha orndklig utstyr om de trives med, men orndklig utstyr koster vanligvis mere penger. Hvordan skal jeg klare å tjene mye penger på kort tid som 14 åring?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så fint at du har en lidenskap du bryr deg om, og det er godt tenkt av deg at du har lyst til å tjene penger! 

Vi vet jo ikke hvor dyrt sånt utstyr er, men hvis det er veldig dyrt, tenker vi at du burde snakke med foreldrene dine om dette, for å se om de kan hjelpe til på noe vis, eller om du kanskje kan utføre jobber for dem eller lignende og de kan hjelpe.

Det er jo nemlig ikke så lett å tjene mye penger i din alder. Men det er mulig å tjene litt, eller en del, så det kommer veldig an på hvor mye penger et slikt utstyr koster. 

Vi legger ved artikler under dette svaret om hvordan du kan tjene litt penger. Men hvis summen er veldig høy, tenker vi at du burde snakke med foreldrene dine. Kanskje fins det noen rideklubber eller lignende i nærheten av deg, hvor du kan spørre om å få leie utstyr, eller spørre om de vet hvor du kan få utstyr som ikke er så dyrt?

Les artiklene om hvordan du tjener penger, men vårt råd er å forsøke å samarbeide med foreldrene dine og de voksne rundt deg også :)

Lykke til, og spør oss gjerne igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer

Slik finner du den første jobben din

Avisbud (foto: ung.no)

"Jeg vil ha en jobb, men er litt sjenert og tør ikke bare gå å spørre om jobb." Mange som aldri har hatt jobb før spør oss om hvordan de skal gå fram for å finne en jobb. Her får du noen gode tips!

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb