Hopp til hovedinnholdet

Utbetaling av lønn og feriepenger

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg begynte i min 100% Jobb 1.3.2017 og fikk første lønn (mars lønn) utbetalt 15.4. Siden har firmaet jeg jobber endret lønnsutbetaling til 10. Hver måned. Nå har jeg sagt opp min jobb og har siste arbeidsdag 31.7. Ifølge min sjef blir siste lønn utbetalt 15.8 (for juli). Er dette korrekt eller mangler det noe? Har også fått vite at jeg i juni for utbetalt feriepenger for 16 dager (ferie jeg tar før jeg slutter) og de resterende dager jeg har opparbeidet (5) og som jeg ikke tar ut i dette arbeidsfforhold, vil jeg få som vanlig lønn som utbetales med feriepengene i juni. Kan dere fortelle meg hva jeg vil få betalt i juni- er litt redd for at de 5 resterende feriedager ikke blir utbetalt korrekt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tidspunktet for når du får lønn følger av din arbeidsavtale, eventuelt av bedriftsregler (som er også er en del av arbeidsavtalen). Det finnes ingen fasit på hva som er korrekt i slik sammenheng - det er din avtale som gir svaret. Det samme gjelder når du slutter.

Når det gjelder feriepenger, er regelen slik at alle feriepenger du har opptjent skal utbetales når du slutter. Ferie er ulønnet fritid fra jobb, så dersom du ikke tar ferie før du slutter, skal du ikke trekkes i lønn, men få lønn ut oppsigelsestid + opptjente feriepenger. Dersom du tar noe ferie før du slutter, vil du også trekkes i lønn for de dagene du har ferie.

Husk at du har krav på å få utbetalt alle feriepengene du har opptjent før du slutter. Dette innebærer også feriepenger opptjent i 2018.

Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb