Hopp til hovedinnholdet

Hvilke jobber kan man ha ved siden av studiene som privatist? 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte mest på privatisteksamen da jeg trenger å forbedre en karakter, og å få standpunkt i et annet fag. Det jeg da lurer på er pris og skoler i Trondheim. Jeg lurer også på hvordan man som 17 kan finne jobb til dette, noe som ikke tar opp for mye kveldstid og som betaler relativt ok, slik at man kan ta opp disse studiene.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål! 

Dersom du vil ha oversikt over skoler og priser som privatist i Trondheim anbefaler jeg at du prater med rådgivertjenesten på skolen din. De har oversikt over skoler og priser der du bor. 

Ettersom du er under 18 år er det ikke alle jobber du kan få, men det finnes absolutt muligheter! En deltidsjobb vil kunne passe deg godt ved siden av studiene.

Jeg vil først og fremst anbefale deg at du bruker nettverket ditt for å finne jobb. Prat med venner, familie, naboer eller andre du kjenner. Kanskje vet de om noen som kunne ha en passende jobb for deg. Det kan være alt fra ekstrahjelp på butikk til støttekontakt. Mulighetene er mange. 

Jeg vil også anbefale deg at du stikker innom steder du kunne tenke deg å jobbe med CV og søknad. Dersom du er usikker på hvordan du lager en god CV og søknad kan du lese mer om dette på UngInfo sine nettsider.   

Jeg legger også ved en artikkel med gode tips til privatister. Her finner du blant annet oversikt over noen av skolene.   Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb