Hopp til hovedinnholdet

Lærling og møtetid

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg begynte som lærling i et elektrofirma for noen uker siden og har noe jeg lurer på. Hvis sjefen kaller oss inn på kontoret etter jobb for å snakke med lærlingene, skal vi ha betalt for dette? Jeg spurte sjefen om dette og han sa at det er en del av lærlingstiden og at vi ikke skulle få betalt. Jeg synes det er litt rart siden jeg bruker min egen fritid og min egen drivstoff for dette og trudde at vi skulle få betalt for sånt. Men ikke vet jeg. Derfor spør jeg dere, skal vi lærlinger få betalt for møter etter jobb?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Her må du se på avtalen som er inngått mellom deg og virksomheten om den sier noe om dette. Har den ingen bestemmelser om det, så anbefaler vi at du tar det opp med det opplæringskontoret du er tilknyttet.


Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb