Hopp til hovedinnholdet

Hvordan tjene penger til klassetur?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, eg er 13 år gammel jente og om 2 år skal klassen min på klassetur, som alle 10 klassinger på min skole drar på, meg eg og ein venine av meg vill ikkje dit, vil vil utenlans. så vi skal prøve og overtale klassa og lærerene og rektor. Problemet er at vi ikkje hvet korleis man kan tene 1 milion eller 20 000 kr på 2 år. for vi tenker at vi kan betale, vi vil ha loppemarked, og kakesalg og rydding av søppel. men er det nokk? Håper dere vil svare.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende med klassetur, og så flott at dere er engasjerte i dette. Det er veldig positivt for klassemiljøet, og ofte er det faktisk ikke så viktig hvor man reiser, så lenge man er sammen. Selv om tanken er god, og det er forståelig at dere vil til utlandet. Men om dette er realistisk er en annen sak. Skolen har et gratisprinsipp, som betyr at man ikke skal behøve å betale for turer og opplegg i regi av skolen. Mange har ikke råd til slike utgifter, og i skolen skal det ikke være forskjell på folk. Og selv om dere ønsker å få inn penger i klassekassa slik at dette skal bli "gratis", så koster en utenlandstur såpass mye at det nok dessverre ikke vil være realistisk. Prøv likevel å tjene inn noen kroner slik at dere kan gjøre mange morsomme ting på den turen dere faktisk skal på, så blir nok det like så morsomt. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Det skal være gratis å gå på skole

Skolebygning (www.colourbox.com)

Visste du at det skal være gratis å gå på skole i Norge? Aktiviteter i regi av skolen skal ikke koste deg eller foreldrene dine noe. Les mer om gratisprinsippet her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb