Hopp til hovedinnholdet

Vilkår for oppsigelse

Jente 20 år
 

Spørsmål

Dette spørsmålet kommer vel mer inn på temaet psykisk helse men. Stiller det fordet om. Jeg utdanner meg til sykepleier, og jobber i helsetjenesten. Det eneste problemet/utfordringen jeg har på jobben er at jeg har angst for å ta heis, og syns dette er veldig vanskelig iforhold til å kunne ta imot nye pasienter, sende de ned/opp, siden det alltid skal være et personale med. Vi er alltid 2 på vakta, men har en slags frykt for å få sparken hvis jeg sier jeg ikke tar heis. Er dette en begrunnelse nok for å få sparken? Burde jeg ta problemet opp med sjefen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Arbeidsgiver må eventuelt ha saklig grunn for oppsigelse av arbeidstaker.

At du har en fobi for å bruke heis, vil normalt ikke være grunn nok for en eventuelt oppsigelse.

Du bør imidlertid ta opp problemstillingen med din arbeidsgiver slik at dere kan finne en god løsning på problemet. Arbeidsgiver har en generell tilretteleggingsplikt for arbeidstakere med redusert arbeidsevne av ulike årsaker. 

Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb