Hopp til hovedinnholdet

Lønn og feriepenger

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg avsluttet nylig en jobb av gode årsaker, med 3 mnd oppsigelsestid, men fikk lov av sjef å slutte uten å jobbe ut oppsigelsestiden. Derfor er min siste lønningsdag enda ikke kommet, da jeg har jobbet noen dager denne mnd men ikke lenger jobber der nå; har jeg krav på å få lønn for de dagene jeg har jobbet samt feriepenger opptjent dette året selv om jeg ikke jobbet ut oppsigelsestiden? Jeg har også ikke skrevet under noen oppsigelsespapirer eller sendt inn noen skriftlig oppsigelse eller noe slikt, jeg og sjef ble bare enig over sms. Hva må jeg evt. gjøre for å få feriepengene og lønna?

Besvart 05.09.2018 13:02
 

Svar
Hei

Ja, du vil ha krav på lønn for de dagene du har jobbet, med mindre du har inngått annen avtale med arbeidsgiver. Det er også sånn at du skal ha utbetalt alle opptjente feriepenger ved siste ordinære lønnsutbetaling. Unntaket er dersom du har jobbet i en virksomhet som har tariffavtale med andre bestemmelser, da vil det som står i avtalen være det som gjelder. Du bør spørre arbeidsgiver om de er bundet av en tariffavtale dersom du ikke får feriepengene.

Har ikke virksomheten tariffavtale, og arbeidsgiver ikke utbetaler det du har krav på, så har vi en anbefalt fremgangsmåte på vår hjemmeside for hvordan du kan gå frem for å kreve lønn og feriepenger. 

 

Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Arbeidskontrakt og attest

Jente skriver kontakt (colourbox.com)

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb