Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe som advokat i USA som norsk statsborger?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! 1. Kan jeg som norsk statsborger jobbe som advokat i USA? 2. Får jeg tid til å jobbe som barista på deltid hvis jeg jobber som advokat på heltid? 3. hva må jeg studere på videregående for å gå videre til å studere juss? Takk for svar!

Besvart 10.09.2018 13:22
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt!

1. Du kan jobbe som advokat i USA hvis du er norsk statsborger. Juss-utdanningen i USA finnes kun på masternivå, det vil si at du må ha minst en bachelorgrad for å kunne søke opptak. Du kan lese mer om jus i USA på ANSA sine nettsider. Men det er i utgangspunktet ingen ting som hindrer deg i å jobbe som advokat i USA selv om du er norsk statsborger så lenge du tar de riktige valgene med tanke på utdannelse og søknader. 

2. Å jobbe som advokat er som regel et veldig krevende yrke som gjerne består av lange dager. Jeg vil ikke råde deg til å jobbe som barista ved siden av et advokat-stilling på heldtid. Du kan trykke her for å se litt hva som innebærer å jobbe som advokat. Her kan du lese om hvordan der å jobbe som barista.

3. For å kunne begynne å studere juss ved universitetet trenger du generell studiekompetanse som du får etter fullført videregående. Du kan lese er om kravene til å begynne på juss-studiet her.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb