Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått flere arbeidsoppgaver. Har jeg krav på mer lønn?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 20 år som for tiden har en deltidsstilling i en byggevarekjede. For litt siden så sluttet vår interiøransvarlig. Da fikk jeg ansvar for garderobesystemet vårt. Oppgavene går ut på å bestille varer og hjelpe kunder samt stå for at kundenes ordrer blir bestilt. På grunn av dette har jeg fått økt mengde arbeid, og jeg har også fått en drøss med ekstravakter (vaktene vår tidligere interiørleder hadde) i tillegg til mine faste. Jeg har derfor de siste to månedene jobbet en del mer enn det den faste stillingen min egentlig er. Jeg hørte fra en kollega at jeg da har krav på mer lønn. Og derfor ville jeg høre her om dette faktisk stemmer. Er dette sant? Kort oppsummert: Har jeg krav på mer lønn hvis jeg jobber flere % enn det som står i kontrakten min eller hvis jeg får et ekstra ansvar? Mine kollegaer mener alle det, men dere er ekspertene. Takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Lønn er ikke lovregulert, men baserer seg på avtale og forhandlinger mellom deg og arbeidsgiver. Hvor mye du får i lønn vil derfor i all hovedsak være avhengig av hva du selv klarer å forhandle deg frem til med arbeidsgiver på egenhånd. 


Kort oppsummert har du ikke automatisk rett til høyere lønn selv om du får flere arbeidsoppgaver, men det kan brukes som argumentasjon i en fremtidig lønnsforhandling med din arbeidsgiver. 

 

Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Arbeidskontrakt og attest

Jente skriver kontakt (colourbox.com)

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb