Hopp til hovedinnholdet

lurte på å flytte til USA og jobbe og bare leve lissom, men er det noen som kan hjelpe meg med slikt?

Jente 19 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg hadde tenkt til å dra til England å studere etter jeg er ferdig på gymnaset, men det har vært noe feil slik at jeg risikerer å få to eksamner på en dag. Hvist dettte skjer får jeg ikke vitnemål før jul. Dette betyr at jeg har et helt år fri der jeg kan jobbe og gjøre hva jeg vil.
Jeg lurte på å flytte til USA og jobbe og bare leve lissom, men er det noen som kan hjelpe meg med slikt?
Er det noen som hjelper folk å finne leilighet og jobb? Har hørt at noen får hjelp til slikt i Storbritannia. Har dere kanskje hørt om de? Jeg vil gjerne bo i England også.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!
Det å flytte til USA for å bo der over en kortere eller lengre periode oppleves nok av mange som veldig vanskelig. For å få til dette må man nemlig ha et tilbud fra en arbeidsgiver eller liknende for å få visum som varer lenger turistvisum. Man får heller ikke arbeidstillatelse uten å ha et tilbud fra en arbeidsgiver. Faren er altså at du reiser til USA med turistvisum og ikke får noe jobbtilbud før dette visumet går ut.

Angående det å flytte til USA sånn generelt, så anbefaler jeg deg å kontakte:
Den amerikanske ambassaden i Norge for informasjon om blant annet visum og hvilke regler som gjelder.

Norge-Amerika Foreningen kan ha nyttige tips og råd til hvordan du bør gå fram. De kan sikkert også gi informasjon om hvor mye penger man behøver å ha med seg, hvor dyre leieprisene er etc.

Den norske ambassaden og konsulater i USA kan svare på spørsmål om visum, pass, jobb, studier etc.

Angående det å flytte til Strobritannia:

Den norske ambassaden i Storbritannia og Den britiske ambassaden i Norge kan svare på spørsmål om hva som kreves for å flytte og skaffe seg jobb i Storbritannia. På mange måter kan nok dette være et enklere alternativ enn USA, ettersom Norge har en del avtaler med Storbritannia som følge av EU og EØS.

denne nettsiden kan du lese om trygdeordninger, jobbsøking, eventuelle visumregler, hvordan man kan lete etter leiligheter etc. i forskjellige land (for eksempel USA og Storbritannia). Kanskje finner du noen gode tips der.


Lykke til! :)
Mvh
Ung.no i samarbeid med Unginfo
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb


Quiz: Hva vet du om idrett og trening?

Når ble første NM i snowboard arrangert?