Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke at min venninne skal søke jobb der jeg jobber.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en jobb, som jeg ikke vil miste. Venninna mi er ute etter jobb og jeg har gitt henne tips på flere steder hun kan søke, med unntak av der jeg jobber, fordi jeg er redd for å miste min stilling dersom hun søker der. Jeg jobber i en resturant som er ganske lite og ikke trenger hovedsakelig flere enn 2 ansatte om dagen. Er kun meg og sjefen som jobber som servitør, mens to-tre andre er kokker, og jeg ser ikke poenget med at hun søker der, i og med at jeg er redd for at hun vil "utkonkere" meg. I motsetning til meg er hun oftest godt likt av folk, og jeg har heller ikke lyst til å si rett ut til henne at jeg ikke ønsker hun skal søke der jeg jobber. Men problemet er at hun ikke tar "hintet" og et "nei".

Besvart 01.11.2018 10:10
 

Svar
Hei

Beklager at jeg svarer sent.

Jeg tenker at vi i Norge har ganske mange og gode regler og reguleringer rundt dette med rettigheter på arbeidsplassen, så dersom du har en ordentlig arbeidskontrakt som sier noe om hvor mye du har rett på å jobbe så vil du nok ikke bare miste jobben fordi noen andre ansettes. Jeg legger ved noen artikler som handler om dette nedenfor.

Når det kommer til dette med at du kanskje ikke ønsker at venninnen din skal søke så er jo det en annen sak. Kanskje ønsker du ikke å jobbe med venner? I så fall er dette noe det går ann å si til henne. Kanskje kan du bare si at du syntes det ville vært rart eller ukomfortabel å jobbe sammen med noen du er så god venne med. Dette er det jo ikke noe galt i å si, dersom du føler at du er nødt til det.

Det beste er nok kanskje likevel bare å si at dere ikke trenger flere ansatte der du jobber, noe som jo er sant i følge det du skriver her. Jeg tenker at venninnen din da kanskje ikke ønsker å kaste bort tid på å søke et sted hvor hun vet at de ikke søker etter å ansette noen.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Arbeidskontrakt og attest

Jente skriver kontakt (colourbox.com)

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer

Sjalu på venninna?

Jente er sjalu på vennene sine (colourbox.com)

Mange har opplevd den snikende sjalusien når venninna gjør det bedre enn deg på alle prøver, får flere "likes" på profilbildet sitt eller kaprer den kjekkeste gutten i klassen. Men hvorfor blir vi sjalu? Og hvordan kan vi takle det?


Av Hege, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb