Hopp til hovedinnholdet

Jeg har uføretrygd, kan jeg jobbe ved siden av?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har uføretrygd og det er lenge siden jeg har jobbet. Mitt største ønske nå er å få en jobb der jeg også får lønn og helst med en gang og tjene det jeg kan tjene ved siden av trygd uten at den blir kuttet. Jeg vet at jeg kan klare det. Jeg gidder ikke jobbe gratis en periode for så å få litt lønn. Men alle sier at jeg antageligvis ikke får noe jobb, og hvertfall ikke med lønn. Så jeg lurer, kan jeg også få jobb med lønn med en gang? Er det mulig for meg? Hvordan går jeg frem?

Besvart 05.11.2018 10:59
 

Svar
Hei!

Du har riktig innstilling, og god motivasjon er viktig når en skal lete etter jobb:-) Når du er på jobbjakt, så kreves det en god innsats fra din side. 

Det første du kan tenke gjennom er hva du kan og har lyst til å jobbe med. Her er det viktig å prøve å være åpen for det meste, som du er kvalifisert for. Ikke minst må du tenke gjennom hvilket yrke som passer til din helse. 

Du kan begynne med å lete gjennom ledige stillinger på nav.no, og velge ut det som er mest aktuelt. 

Du kan også levere åpne jobbsøknader til alle de stedene du kunne tenke deg å jobbe, og møt helst opp personlig slik at arbeidsgiver får et inntrykk av hvem du er. 

Kjenner du noen, som kan hjelpe deg med å skaffe en liten jobb? Veldig mange får jobb gjennom noen de kjenner. Snakk med de rundt deg om at du er på leting etter jobb. Noen velger også å bruke sosiale medier til å fronte at de er på jobbjakt, for eksempel ved å skrive et innlegg på Facebook. 

Du kan lese mer om jobbsøking på NAVs nettsider.

For de som har lite arbeidserfaring, så kan arbeidstrening en periode være nyttig. Du skriver at du ikke ønsker å jobbe gratis. Selv om du ikke får lønn når du er i arbeidstrening, så får du verdifull arbeidserfaring som kan åpne døren for videre lønnet arbeid der du er i arbeidstrening eller andre steder. 

Vi ønsker deg lykke til videre med jobbsøkingen! :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb