Hopp til hovedinnholdet

Lønn for faktisk utført arbeid

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på et konkret spørsmål. Jeg jobber der jeg får betalt på hvor mye arbeid jeg gjør i løpet av arbeidstiden, så det betyr hvis det ikke er noe arbeid (noe jeg ikke kan bestemme) så får jeg 0kr i lønn den dagen. Er dette lovlig? Har jeg rett på betaling så lenge jeg er på jobb? Takk.

Besvart 26.11.2018 09:55
 

Svar
Hei

Det kommer an på om du jobber i virksomhet som er bundet av en allmenngjort tariffavtale, gjør du det så skal du ha minimum minstelønn for den tiden du er på jobb.

Oversikt over bransjer med lovbestemt minstelønn finner du her.

Jobber du i en annen bransje, så kommer det an på arbeidsavtalen du har inngått med arbeidsgiver. Har du inngått en avtale der du aksepterer å bare få betalt for faktisk utført arbeid så er ikke det ulovlig. Mer informasjon om arbeidsavtaler finner du her.

 

Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer

Fakta om arbeidsmiljøloven

Matpakke (colourbox.com)

Visste du at det finnes en egen lov som bare er til for å beskytte og hjelpe deg som arbeidstaker? Les mer om arbeidsmiljøloven her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb