Hopp til hovedinnholdet

Finnes det noen betalte jobber for 11åringer?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Lillesøstra mi maser om en jobb hele tiden. Hun er bare 11 år og har lyst til å tjene penger. Hun sparer til en ny mobil fordi alle i klassen har iPhone men hun har Samsung. Pappa nekter og betale for moblien og mamma er syk. Så hun maser på meg. Finnes det noen betalte jobber for 11åringer?? Og i så fall hva slags jobber er det?

Besvart 01.12.2018 09:19
 

Svar
Hei jente 13 år.

Så bra at du søker hjelp her på ung.no

Vanligvis kan ikke de som er under 13 år ta jobber. En kan hjelpe til i hjemmet eller på en gård, hvis man har det. En kan også hjelpe slekt og venner av familien med småjobber som å måke snø, passe dyr, gå tur med hunder og slike oppgaver. 

Kan søsteren din hjelpe mer til hjemme, er det oppgaver hun kan gjør der som gjør at hun kan tjene litt penger? Har dere familie, slekt og venner som hun kan hjelpe? 

Hun kan også ønske seg penger til jul for å øke sparebeholdningen til telefonen. Det finnes også Iphoner på finn.no som hun kan kjøpe brukt. Da vil det ikke bli så dyrt. 

Du er ei snill storesøster som vil hjelpe søsteren din!

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg/dere alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Jobb og aldersgrenser

Jobber i kassa på butikk (colourbox.com)

Visste du at det er ulovlig å jobbe hvis du er under 13 år? Og at du som er ungdommer ikke skal ha en jobb som går ut over skolearbeidet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb