Hopp til hovedinnholdet

Jobb ved siden av skole

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg blir barne og ungdomsarbeider hvis jeg består fagbrevet til sommeren og skal stare på påbygg siden jeg vil drive med noe annet. Jeg er da 20 år og tenkte på om jeg skulle skaffet meg jobb i tillegg til å gå på skole, har aldri gjort det før, har kun arbeidserfaring fra å være lærling. Hvor bør jeg søke på jobb? får vel vikarstilling eller? gamlehjem, butikk..? andre muligheter? og si hvis jeg fikk vikarjobb i barnehage hvis jeg slutter tidlig på skolen, da får jeg vel vikarlønn og ikke barne og ungdomsarbeider lønn? Har så lyst til å reise litt rundt i verden så vil ha en jobb som betaler mest mulig. Har dere noen forslag? og hvor/når bør man søke etter jobb? vet selvfølgelig at det ikke er sikkert jeg får noen jobb. Men ja hvor lenge før? fordi jeg vet jo ikke nå hvor lange skoledager det blir eller om jeg kommer inn på skole i min kommune. Har ikke peiling på hva jeg vil drive med, hvilke jobber betaler best hvor jeg kan ha mulighet fks helger eller etter skole.

Besvart 09.01.2019 13:39
 

Svar
Hei


Det er supert å få jobberfaring samtidig som man går på skole, men det kan være vanskelig å få stillinger som krever at man er der dagtid (som barnehage). Men du kan ringe rundt til barnehager, eldrehjem, butikker eller hvor det skulle være og forhøre deg om mulighetene for en deltidsjobb. Før du får fagbrev, vil kanskje lønnen være noe mindre. Lønn avtales mellom deg og arbeidsgiver, og det finnes ingen minstelønn i Norge, så det er vanskelig å si noe om hvor mye du kan forvente å tjene. Du kan søke på ekstrajobb/deltidsjobb når som helst. Det kan være lurt å si noe om når du kan tenke deg å jobbe (faste ettermiddager, helger, ferier). All jobberfaring vil jo telle positivt når du senere skal ha en ny jobb. 

Jeg legger ved noen artikler under svaret som kan hjelpe deg på vei til å få en jobb. Masse lykke til! 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

Jobbintervjuet - slik får du jobben

jobbintervju (www.colourbox.com)

Få tips til hvordan du forbereder deg til et jobbintervju, og bli kjent med spørsmålene som er vanligst å stille på et intervju.

Les mer

Slik lager du en god CV

Jente sitter ute og skriver på laptop (colourbox.com)

CVen kan avgjøre om du får den jobben du drømmer om. Men hva skal en god CV inneholde, og hvordan bør den se ut?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Jobbjakt
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om jobbjakt