Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe i skolen som helsefagarbeider?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en nyutdannet helsefagarbeider, som har jobbet store deler i læretiden- og etterpå, i bolig for psykisk utviklingshemmede. Jeg har et stort ønske om å jobbe på skole med barn med spesielle behov. Kan jeg gjøre dette med min utdanning og få faglønn? Ser på litt stillingsannonser og de fleste nevner krav om barne og ungsomsarbeiderfag, men ikke helsefagarbeider. Må jeg isåfall jobbe som skoleassistent?

Besvart 21.01.2019 16:21
 

Svar
Hei

Skjønner godt at du lurer! Fine planer, og fin erfaring du har! 

Dette tror vi vil være mulig, og at du kan bli ansatt som helsefagarbeider med riktig lønn. Det står som eksempel på hvor en helsefagarbeider kan jobbe på f.eks denne siden. 

Men vi er ikke helt sikre, og ikke sikre på om skolene har retningslinjer vi ikke vet om. Men: Dette er en perfekt ting å spørre skolene som ansetter om! De kan fortelle om du kan bli ansatt som helsefagarbeider også. 

Vårt tips er å ringe eller kontakte kontaktpersonen i en av stillingsannonsene du finner (det trenger ikke å være til en jobb du søker, du kan kontakte uansett), og spørre vedkommende. 

Da kan du få svar fra skolen selv på hvilke utdanningsbakgrunner de ser etter, og om du vil kunne få lønn som helsefagarbeider hos dem :)

Lykke til, spør oss gjerne igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb