Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ta vekterutdanningen på nytt for å jobbe i Sverige?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har lyst til å bli vekter og holder på å starte med vekterutdannelse/kurs i Norge. Har også planer om å flytte til Sverige etterhvert, der min kjæreste bor og lurte på om det da ville blitt lettere å få jobb som vekter i Sverige siden jeg har gjennomførst kurset/utdanningen i Norge, eller om jeg må starte helt på nytt i Sverige igjen med utdannelsen, eller bare ta deler av utdannelsen i Sverige?

Besvart 28.01.2019 18:47
 

Svar
Hei

Dette er et veldig godt spørsmål, som vi ikke kan svare helt konkret på dessverre. 

Såvidt vi vet er vekterutdanningen i Norge og Sverige ikke så ulike. Om vekterfimaene krever at du har utdanningen din i Sverige eller ikke er ikke så lett å si, og vi tenker det beste du kan gjøre er å kontakte selskapene som utdanner vektere i Sverige og spørre dem! 

Vi vet at tre av de største selskapene som utdanner vektere i Sverige er:

Securitas
Nokas
Avarn Security

Både Sercuritas og Nokas er jo her i Norge også, så det er ikke usannsynlig at utdanningen din her vil være gyldig også der. Men det sikreste du kan gjøre er å kontakte dem å spørre! 

Sverige har i tillegg til vektere også det som kalles ordningsvakt, hvor du må utdannes av politiet. Vi tipper at du ikke vil kunne jobbe som dette uten å ta mer kurs. Men vi er som sagt ikke sikre på dette, og anbefaler deg å kontakte selskapene i Sverige selv - de kan forklare bedre :)

Lykke til!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb