Hopp til hovedinnholdet

Hvilke fag trenger jeg for å studere medisin?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Lurer på hva som må til for å kunne søke Legestudiet? Har gått idrettsfag på videregående (generell studiekompetanse) og nå går jeg første året på sykepleie (bachelor). Hvilke fag må jeg eventuelt ta opp?

Besvart 25.01.2019 14:32
 

Svar
Hei

For å være kvalifisert til medisinstudiene må du ha generell studiekompetanse og dekke spesielle opptakskrav. De spesielle opptakskravene er Matematikk R1 (eller Matematikk S1 og S2) og Fysikk 1 og Kjemi 1 og 2.

Karakterene dine fra videregående skole er hovedgrunnlaget for poengberegningen når du søker høyere utdanning. Du kan få to tilleggspoeng hvis du har oppnådd 60 studiepoeng eller mer under høyere utdanning. For 30 studiepoeng, kan du få et tilleggspoeng. 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opptakskrav til høyere utdanning

En matteprøve ligger på bordet sammen med en blyant og en kalkulator

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb