Hopp til hovedinnholdet

Har jeg krav på lønn når jeg avvikler ferie i oppsigelsestiden min?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har sagt opp jobben min 01.12.18, jeg har 3 mnd oppsigelse, så det vil si at siste dagen min er 28.02.19. Jeg har jobbet i desember og nå til slutten av januar men ikke i feb fordi jeg har søkt om å få bruke ferien min i den siste mnd av oppsigelse. Har jeg da forstått riktig at min siste lønning blir den 15.03.19? For selv om siste dagen min på jobb er den 31.01.18 men jeg er jo forsett ansatt frem tim 28.02.19. Bare at jeg har brukt ferien min denne mnd... Også for jeg da ferienpenger i juni som vanlig? Men hvis jeg da vil ha den utbetalt før som f.eks i mars så trenger jeg ikke å skatte den siden det er fp som er opptjent fra 2018, stemmer det? Jeg har spurt sjefen min om det her men hun vil ikke hjelpe meg med å finne ut svar eller gi meg svar påom 15.03.19 er siste lønningen min Og jeg er beskymret om jeg da blir slette fra symstemet fra jobben i slutte av januar og ikke slutten av feb (det er den siste oppsigelse mnd min som jeg har søkt om å bruke fp på)

Besvart 31.01.2019 10:20
 

Svar
Hei

Du har krav på lønn for de dagene du har jobbet frem til din siste arbeidsdag. Hvis du ikke jobber den siste måneden av din oppsigelsestid, har du ikke krav på lønn for denne perioden. Men for at du ikke skal stå uten inntekt den siste måneden (februar) skal du få utbetalt feriepengene du opptjente i 2018.

Feriepengene du opptjente i 2019 (i januar) skal du også få utbetalt nå som du slutter, og ikke først i juni. Se ferieloven § 11-3. Disse pengene kan du bruke når du tar ferie i 2020 hos din nye arbeidsgiver.

Hvordan det blir med skatt, kan du spørre Skatteetaten om.

Relevante lenker:

Ferieloven: www.arbeidstilsynet.no/regelverk/lover/ferieloven

Skatteetaten: www.skatteetaten.no/kontakt/

Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Dette må du vite om lønn og feriepenger

Pengesedler, 200-lapper (Foto: Colourbox.com)

Aldri hørt om tariff, feriepenger eller lønnsslipp? Da bør du lese dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb