Hopp til hovedinnholdet

Har jeg krav på ulønnet permisjon i eksamensperioden?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 17 år som har den deltidsjobb (jobber hovedsakelig annen hver helg). I mai ønsker jeg to uker ulønnet permisjon pga. at jeg har eksamensperiode. Kan sjefen min nekte meg dette? Med tanke på at man har rett til permisjon iforhold til studier/eksamen.

Besvart 22.03.2019 14:18
 

Svar
Hei

Arbeidsmiljøloven gir ikke rett til fri i eksamensperioder. Hvis du trenger å ha fri fra jobb i forbindelse med eksamen, må du avtale dette med arbeidsgiver.

Det er arbeidsgiver som avgjør om du kan ta ut fri og i så fall om dette skal være med eller uten lønn, eller om det skal tas som avspasering, ferie eller annet.

Ansatte har riktignok på gitte vilkår rett til utdanningspermisjon (se arbeidsmiljøloven § 12-11), men dette gjelder ikke enkeltstående perioder med lesedager.

Relevante lenker:

Arbeidsmiljøloven: www.arbeidstilsynet.no/regelverk/lover/arbeidsmiljoloven
Med hilsen svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb