Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg når jeg mangler lønn for 5 timers arbeid?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg jobber på cafèen i bygda. Har jobbet siden januar, og jobber en dag i uken. Jeg tjener 120kr per time, og jobber som regel 4 eller 5 timer hver gang jeg er på jobb. Til nå har jeg fått lønn for både januar, februar og mars, men jeg har funnet ut av at jeg mangler lønn for 5 timer som tilsvarer 600kr fra måneden mars. Jeg har jobbet 28timer × 120 som tilsvarer 3360kr, men mangler som sagt 600kr. Jeg vet ikke om arbeidsgiveren min har glemt de timene, eller hva som har skjedd. Sjefen min har en annen kulturell bakgrunn og opptrer noen ganger som "irritert" og jeg er litt usikker på henne. Jeg føler at det er "urettferdig" dersom jeg ikke får pengene, men vet ikke hvordan jeg skal ordne dette.. Hva skal jeg gjøre? Takk på forhånd :-)

Besvart 08.04.2019 08:41
 

Svar
Hei

Du bør først og fremst spørre din arbeidsgiver om hvorfor du ikke har fått lønn for disse fem timene.

Som arbeidstaker kan du oppleve at arbeidsgiver ikke utbetaler lønn eller feriepenger til avtalt tid. Ser man bort fra misforståelser og tekniske betalingsfeil, kan årsaken enten være at arbeidsgiver ikke vil betale, eller at arbeidsgiver ikke kan betale.

Ta først kontakt med arbeidsgiver for å få vite hvorfor du ikke har fått lønnen du har krav på. Uansett hvilken forklaring du får, er det viktig at du ikke venter for lenge før du går videre med saken. På vår temaside «Når du ikke får lønn eller feriepenger» kan du lese hva du selv kan gjøre for å kreve inn lønn hos din arbeidsgiver.

Trenger du hjelp utover dette, må du ta kontakt med advokat. Hvis du er organisert kan du også ta kontakt med din fagorganisasjon. Arbeidstilsynet har ikke myndighet til å bistå arbeidstakere i en slik situasjon.

 

Relevante lenker:

Vår temaside når du ikke får lønn eller feriepenger: 
www.arbeidstilsynet.no/arbeidsforhold/lonn/manglende-betaling-av-lonn-og-feriepenger/

 

Med hilsen svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite om lønn og feriepenger

Pengesedler, 200-lapper (Foto: Colourbox.com)

Aldri hørt om tariff, feriepenger eller lønnsslipp? Da bør du lese dette.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Jente skriver kontakt (colourbox.com)

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lønn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lønn