Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg legge ut remixer fra Youtube og SoundCloud?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Vet ikke on jeg valgte rett emne som passet til det jeg lurer på:) Men jeg er en 16 år gammel gutt som lager musikk, og lurer på om jeg kan legge ut remixer på YouTube/SoundCloud uten å tjene penger? Jeg har skjønt det er noen strenge regler innen for rettigheter til låtene osv, men ikke hørt om det å legge ut uten å tjene penger skal være noe problem.

Besvart 21.05.2019 09:31
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Når en person har laget en sang, så har vedkommende opphavsrett til sangen. Det vil si at personen har enerett til å råde over åndsverket (sangen) ved å fremstille varige eller midlertidig eksemplar av det, uavhengig av på hvilken måte og i hvilken form dette skjer. Eneretten omfatter sangen i opprinnelig eller endret skikkelse, eller annen bearbeidelse (åndsverkloven § 3). 

Det vil være et brudd på opphavsretten dersom remixene dine gjøres tilgjengelig for allmennheten ved å legge dem ut på YouTube/SoundCloud. Det spiller ingen rolle om du tjener penger på dem eller ikke. 

For å få tillatelse til å endre noe en person har skapt, i dette tilfellet en sang, må du kontakte opphavsmannen (den personen som har laget sangen). Du kan kontakte Tono for å få mer informasjon og veiledning. 

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb