Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir man etterforsker?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 15 år jente som lurer på: hva må man studere for å bli en Investigator og hva må karaktersnittet være? Takk

Besvart 14.06.2019 16:08
 

Svar
Hei

Spennende planer du har! 

I Norge kaller man "investigator" for "etterforsker". Og de aller fleste etterforskere er politietterforskere, og har utdanning fra Politihøgskolen.

Vi har skrevet mer om hva som kreves for å komme inn på politiutdanningen i denne artikkelen. Du trenger generell studiekompetanse og karakteren 3 i norsk. Det er ingen karakterkrav i matte. I tillegg til dette kreves det også plettfri vandal, fysiske tester og personlig egnethet. Du kan lese mer om dette og hvordan utdanningen er bygd opp på politihøgskolen sine nettsider. Her finner du også informasjon om hvilke etterutdanninger du kan ta for å bli etterforsker. 

Jeg anbefaler deg også å sjekke ut utdanning.no for mer informasjon om yrket etterforsker. Her kan du lese mer om utdanningen, lønnen, arbeidsoppgaver og arbeidsplasser. 

På denne nettsiden finner du også en oversikt over hva snittet var i fjor for å komme inn på politiutdanningen. Man vet dessverre ikke hva snittet er for å komme inn på et studie før etter opptaket. Det vil si at det er ingen konkret snitt som avgjør om du kommer inn eller ikke - det avhenger av hvor mange som har søkt det året. Men ved å se hva snittet er året før du søker kan gi deg fin pekepinn på hvor gode karakterer du må ha. 

Lykke til, og bare spør oss igjen! :)

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb