Hopp til hovedinnholdet

Har bodd lenge i utlandet. Hvordan melder jeg meg inn i folkeregisteret igjen?

Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg flyttet til Spania da jeg var 7 år gammel. Jeg ble da utmeldt fra folkeregistreret. Jeg skal nå flytte til Hamar med ei venninne, og være aupair for datteren hennes. Hvordan kan jeg melde meg inn igjen i folkeregisteret? Har planer om å fortsette og bo i Norge også såklart.. går det eventuelt ann å melde meg inn via internett? tusen takk om du svarer:)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Hvordan dette skal gjøres, kommer an på om du er norsk statsborger. Hvis du er det, tar du kontakt med folkeregisteret på det stedet du sist bodde i Norge. Folkeregisteret styres av skattekontorene, og kontaktinformasjon finner du her.

Her finner du litt informasjon om folkeregisteret.

Hvis du ikke er norsk statsborger, må du ta kontakt med UDI. Hvis du er spansk statsborger vil det ikke være noe problem å få de nødvendige tillatelser fordi Norge samarbeider med EU gjennom EØS-avtalen. Informasjon om dette finner du her.

Når du skal jobbe som au-pair, er det lurt å sette seg inn i sine rettigheter på forhånd, og skrive en kontrakt. Så er det lettere å unngå konflikt med venninna di. Her finner du informasjon om au-pair ordningen og andre utvekslingsprogrammer.

Lykke til!

Hilsen Juristen, Ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb


Quiz: Hva vet du om konfliktløsning?

Hva handler det ofte om når man bruker hersketeknikker?