Hopp til hovedinnholdet

Vi er noen jenter på 14 og lurer på om dere har noen tips til sommerjobb?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Vi er noen jenter på 14 og lurer på om dere har noen tips til sommerjobb? Skriv gjerne ned så mange så mulig. Takk! :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Siden dere fortsatt er ganske unge, så kan dere dessverre ikke søke alle type jobber. Det dere kan prøve først er om lokalavisen trenger bud i sommer, eller kanskje finnes det muligheter som reklamebud. Kanskje kjenner dere noen som jobber på kontor og som trenger hjelp til å pakke eller sortere post eller varer de skal sende ut. Det er lurt å være kreativ. Fortell alle dere kjenner at dere er på jakt etter sommerjobb. Kanskje trenger noen hjelp til å male huset sitt i sommer, andre kan være villige til å betale for at dere luker i hagen, lufter hund eller har storrengjøring i leiligheten.

 

I artiklene jeg har lagt ved under dette svaret finner dere mye nyttig informasjon. Kanskje får dere også flere ideer eller tips til hvordan dere skal gå fram.

 

Lykke til med jobbjakten, og god sommer! :)

Vennlig hilsen
Ung.no i samarbeid med UngInfo
UngInfo er et informasjonssenter for ungdom. Spør oss om utdanning, jobb, bolig, ut i verden, helse & sosial, jus & økonomi...eller andre ting du lurer på!

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jobb og aldersgrenser

Jobber i kassa på butikk (colourbox.com)

Visste du at det er ulovlig å jobbe hvis du er under 13 år? Og at du som er ungdommer ikke skal ha en jobb som går ut over skolearbeidet?

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sommerjobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sommerjobb


Quiz: Hva vet du om dine klagemuligheter?

Hva gjør du hvis du mottar reklame på epost selv om du har sagt nei til å motta?