Hopp til hovedinnholdet

Jeg har flere ganger også søkt på ledige stillinger, men fortsatt ingen svar

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nå vært hos massevis av butikker og gitt ut CVer og søknader. Jeg har i tillegg til det meldt meg inn hos NAV og manpower o.l. for at de skal hjelpe meg med å komme i arbeid. Fortsatt får jeg ingen jobb. Jeg har flere ganger også søkt på ledige stillinger, men fortsatt er det ingen svar. Hva skal jeg gjøre? Jeg trenger virkelig penger, og det haster litt.. Navnet mitt er ikke norsk, kan kanskje det være grunnen til det? Hilsen anonym

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Dette forstår jeg at er veldig frustrerende!

 

Det skal ikke diskrimineres på bakgrunn av kjønn, bakgrunn, navn eller liknende i ansettelsesprosesser. Dessverre har vi likevel sett at dette ikke overholdes alle steder. Det høres ut som du har gjort en kjempegod jobb for å finne jobb. Det viktigste tispet jeg vil gi deg er derfor å ikke gi opp. I tillegg går det an å ta en prat med JobbX som arrangerer jobbsøkerkurs for ungdom. De holder til i Oslo, men kan helt sikkert hjelpe deg over mail eller telefon også. Kanskje kan du avtale å sende dem søknadene og CV'n som du bruker. Dette for å få tips til hvordan du kan skille deg mer ut i søknadsbunkene. De er veldig flinke hos JobbX, så ikke nøl med å ta kontakt. Kanskje har de også tips til bransjer du kan søke innenfor eller annen hjelp i jobbjakten.

 

Det kan også være lurt å ringe opp de arbeidsstedene der du har søkt uten å få svar. Spør om de har behandlet søknadene enda og hvordan du ligger an. Vis at du er interessert og motivert slik at de legger merke til deg på en positiv måte. Hvis du ikke var aktuell for jobben så kan det også være lurt å spørre om hva du manglet eller hva som gjorde at du ikke nådde opp. Dette kan du lære av til senere, slik at du får mer oversikt over hvilke type jobber du er kvalifisert for og hva som kreves.

 

Jeg har lagt ved noen artikler under dette svaret som kanskje kan være til inspirasjon eller gi deg nye ideer om hvor du kan søke.

 

Riktig lykke til videre, håper virkelig du finner deg en jobb snart!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

Slik lager du en god CV

Jente sitter ute og skriver på laptop (colourbox.com)

CVen kan avgjøre om du får den jobben du drømmer om. Men hva skal en god CV inneholde, og hvordan bør den se ut?

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Jobbjakt
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om jobbjakt