Hopp til hovedinnholdet

er en gutt på 17år. jeg blir 18 om 4mnd, da har jeg bestemt meg å kjøpe hus med broren min,

 

Spørsmål
hei:) er en gutt på 17år. jeg blir 18 om 4mnd, da har jeg bestemt meg å kjøpe hus med broren min, og jeg skal ha bil også, hvilken jobb tror dere at jeg skal begynne med for å dekke alle avgiftene? jeg må betale 13.ooo kr pr.mnd. jeg jobbe rpå McDonald`s nå,men tror ikke at jeg får så mye i lønn hvis jeg går på skole.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette var ikke lite... Hus og bil og jobb allerede som 18-åring er mye.

Dersom dere skal få lån, må dere ha fast inntekt. Ta kontakt med ulike banker for å sjekke ut muligheter for lån og hvor mye de krever i sikkerhet for lånet. De vil også kunne opplyse om hvor mye man må tjene for å kunne dekke lån. De beregner nemlig betalingsmulighet i forhold til andre utgifter som også må dekkes i en husholdning, slik som mat, strøm o.l.

Det er veldig viktig å ta skolen på alvor, og få tid til å gjøre de leksene som kreves for å få en god eksamen. Karakterene vil nemlig påvirke deg en del, blant annet i forhold til evt. videre studier eller mulighet for jobb. Vi ser at mange som jobber mye mens de går på videregående får problemer med å følge undervisningen og at det lett kan gå ut over karakterene.

Under har du lenker til noen artikler du kan lese om kostnader ved å bo og litt generell informasjon for deg som vil kjøpe bolig.

Lykke til!

Vennlig hilsen
ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjøpe bolig - hvem kan få lån?

Jente sitter med masse papirer (colourbox.com)

Lønner det seg å kjøpe, og hvem kan få lån? Her kan du lese om startlån fra Husbanken, samt andre nyttige tips til deg som vurderer å kjøpe noe eget.

Les mer

Hva koster det å bo?

Flyttekasser, ung.no

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv, og hvordan finner du et sted å bo?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb


Quiz: Hva vet du om rasisme?

Hvem var Rosa Parks?