Hopp til hovedinnholdet

18 år og arbeidsledig. Har jeg rett på noe støtte?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 18 år, kommer fra en liten bygd hvor jeg ikke klarer å skaffe meg jobb. Jeg har akkurat registrert meg som arbeidssøker hos nav men jeg lurer på om jeg har noe krav på økonomisk hjelp ifra dem mens jeg går arbeidsledig? Jeg bor hjemme hos min mor, og trenger selvfølgelig å hjelpe til økonomisk både med mat og husleie. Jeg har ikke vært i jobb tidligere foruten ekstrahjelp for bare en måned i gangen for noen år siden. Hvordan og hva er mine rettigheter? Hvis jeg har krav på noe økonomisk støtte, hvor mye vil dette ca være på?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Forstår deg slik at du ikke lenger er skoleelev? Dersom du mot formodning fortsatt er elev, så er det dine foreldre som har plikt til å forsørge deg.

 

Den vanligste støtten under arbeidsledighet er dagpenger, men ut fra det du skriver så har du antakelig ikke tjent nok penger til å ha rett på dette.

De som ikke kan forsørge seg selv ved hjelp av inntekt, formue eller andre økonomiske rettigheter har rett på økonomisk sosialhjelp fra Nav. Sosialhjelpen er såkalt behovsprøvd, så hvor mye du eventuelt vil ha rett på vil avhenge av hvor mye boutgifter du har, hvordan kommunen din har satt satsene for støtte til livsopphold og hvor mye inntekt/formue etc du eventuelt selv har.

Lykke til med jobbsøkingen!

Med vennlig hilsen Nav i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb