Hopp til hovedinnholdet

 jente på 13 (fyller 14 i år)som vil ha sommerjobb

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 (fyller 14 i år)som vil ha sommerjobb, og jeg lurer på om jeg på min alder kan jobbe i dyrebutikk, dyrepensjonat, kennel, veterinær elns. Jeg vil gjerne jobbe med dyr, helst hunder. Hvor mye eventuelt tjener jeg på slike jobber? takk for svar på forhond.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt! 

 

Når man er mellom 13 og 15 år så kan man ta lettere arbeid, for eksempel som avisbud eller lettere rydde-, pakke- eller lagerarbeid. For å få denne typen jobber er det lurt å gå innom de stedene du ønsker å jobbe i og spørre om de trenger sommerhjelp. I mange butikker ansettes ikke personer under 18 dersom man har ansvar for kasse osv., men det er jo ikke noe i veien for å høre dersom du kjenner til en dyrebutikk i nærheten av der du bor. Ellers kan du som du sier finne ut av om det finnes kenneler, organisasjoner/foreninger for omplasserte dyr, gårder og andre steder der man jobber med dyr. Ring eller gå innom og si at du er på utkikk etter en sommerjobb og hør om de trenger en som kan hjelpe til med pass, rydding, stell etc. 

 

Les mer i artiklene under dette svaret om hvordan du kan gå frem når du er på jakt etter sommerjobb.

 

Du kan også henge opp lapper på butikken, postkontoret, lærerværelset, butikken osv. Skriv at du gjerne vil passe dyr i ferien, hjelpe til med dyrestell på gård eller annet i sommer. Ofte ønsker mange også hjelp med hagen og vedlikehold, maling, vasking, hundepass, at noen kan mate undulaten når de er på ferie m.m.

 

Det er også lurt å si ifra til alle du kjenner om at du har lyst på sommerjobb. Mulighetene til å få en sommerjobb er mange, men man må være kreativ, ikke være redd for å spørre og ikke minst - Stå på!!

 

Akkurat hvor mye man tjener vil variere jobb til jobb, og fra sted til sted, ut fra alder, hvor lenge man har jobbet der osv. Les også artiklene under svaret for flere tips. 

 

Lykke til i jobbjakta! 

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan finne sommerjobb?

Jordbærplukking (colourbox.com)

Er du på jakt etter sommerjobb? Hvilke jobber kan man søke på, og hvordan finner du drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først! Her får du tipsene.

Les mer

Tid for å tenke sommerjobb!

Sommerjobb

Det er lurt å planlegge tidlig hvis du ønsker en sommerjobb. Trenger du tips kan du starte med å sjekke ut Ung.nos sommerjobbsider.

Les mer

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sommerjobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sommerjobb