Hopp til hovedinnholdet

Har søkt jobb der jeg jobbet i fjor, hvor lenge må jeg vente på svar?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg hadde en sommerjobb på et sykehjem i fjor, og trivdes veldig godt i jobben. Derfor spurte jeg på slutten av sommeren om jeg kunne jobbe neste sommer også, og det sa de jeg kunne bare jeg sa ifra rundt mars når jeg kunne jobbe. Nå har jeg sendt en e-post og sagt i fra når jeg kan jobbe. Problemet er at det har gått en stund nå uten at jeg har fått noe svar, og det haster litt siden jeg eventuelt må finne en annen jobb. Jeg regner med at de bare venter på å gi meg svar til de har funnet ut av hvilken avdeling/når jeg skal jobbe, men jeg blir litt urolig siden jeg ikke kan vente helt til april/mai for å få noe sikkert svar. De ga jo antydning når jeg jobbet der i fjor av at jeg absolutt kunne jobbe der neste sommer, men man kan jo aldri være helt sikker. Hvor lenge burde jeg egentlig vente før jeg begynner å søke andre jobber? Jeg vil ikke virke masete, men burde jeg bare forlange å få svar fra sykehjemmet? Jeg studerer i utlandet så det er ikke slik at jeg kan gå til sykehjemmet å spørre heller og det blir litt tungvint å ringe. På forhånd, takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet


Så flott at du var så fornøyd med jobben på sykehjemmet som du hadde i fjor at du kunne tenke deg å jobbe der igjen!

Du skriver at du har søkt og at du venter på svar.Selv om du skriver at det er tungvint å ringe, vil jeg absolutt anbefale deg å gjøre det slik at du ikke trenger å vente så veldig. Spør etter han eller hun du sendte søknaden til, så er det lettere for dem å gi deg et svar om de har mottatt søknaden og om de har plass til deg i sommer også. Du kan jo fortelle at du likte deg der veldig godt.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frikort og skattekort

Frikort eller skattekort? (skjermdump skatteetaten.no)

Har du en jobb må du be om frikort eller skattekort. Tjener du mindre enn 55.000,- klarer du deg med å bestille frikort, og behøver ikke å skatte.

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Jente skriver kontakt (colourbox.com)

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb