Hopp til hovedinnholdet

Kan dere hjelpe meg med å finne sommerjobb?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13, jeg fyller 14 år i etter sommeren, og i sommer 2013 trenger jeg en sommer jobb, og det er viktig for meg i år, for jeg trenger penger. Kan dere hjelpe meg med å finne sommerjobb?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Det er flott at du er på utkikk etter sommerjobb. Det absolutt viktigste for å få en sommerjobb er at du er aktiv og har pågangsmot! De fleste jobbene som er aktuelle for ungdom finner man ved å selv oppsøke arbeidsplasser som virker interessante, eller ved å snakke med folk man kjenner om det at man gjerne ønsker å tjene noen penger i sommer. Mange får nemlig jobb gjennom nettverket sitt, som for eksempel barnevakt, hundepasser, vaskehjelp eller det å hjelpe til på gård eller i hage eller male huset/gjerdet. 

Mulighetene er mange, så du bør først sette deg ned og tenke over hvem du kan fortelle at du er på utkikk etter jobb, for eksempel onkler og tanter, besteforeldre, naboer, læreren, trener eller andre som kanskje trenger litt hjelp i sommer? 

Når man er mellom 13 og 15 år så kan man også ta lettere arbeid som ikke er farlig for helsa. For eksempel kan du kontakte butikker, kafeer og annet i nærheten av der du bor, og høre om de trenger en ryddehjelp, vareoppteller eller lagermedarbeider i sommer. 

Jeg legger ved noen artikler under svaret som kan hjelpe deg litt på vei i sommerjobbjakta.

Men husk - jo mer aktiv du er og går rundt og spør, jo fortere får du en jobb!

Masse lykke til!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jobb og aldersgrenser

Jobber i kassa på butikk (colourbox.com)

Visste du at det er ulovlig å jobbe hvis du er under 13 år? Og at du som er ungdommer ikke skal ha en jobb som går ut over skolearbeidet?

Les mer

Hvordan finne sommerjobb?

Jordbærplukking (colourbox.com)

Er du på jakt etter sommerjobb? Hvilke jobber kan man søke på, og hvordan finner du drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først! Her får du tipsene.

Les mer

Tid for å tenke sommerjobb!

Sommerjobb

Det er lurt å planlegge tidlig hvis du ønsker en sommerjobb. Trenger du tips kan du starte med å sjekke ut Ung.nos sommerjobbsider.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sommerjobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sommerjobb