Hopp til hovedinnholdet

Har man rett til betalt lesedag og permisjon fra jobb under hjemmeeksamen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Har man rett til betalt lesedag og eksamensfri fra jobb når man har hjemmeeksamen? Jeg vet at man har rett til dette når man har skoleeksamen. Jeg jobber jobber 50% i en barnehage (jobbet 100% januar og februar og 60% i mai). Jeg studerer også arkiv og dokumentbehandling på høgskolen i Oslo. For tiden har jeg hjemmeeksamen som går over 5 uker. Har jeg krav på fri? Min arbeidsgiver kunne ikke svare meg på dette. 

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, flott du tar kontakt!

Eksamensavvikling er ikke regulert i arbeidsmiljøloven. Ofte så har arbeidsgiverne forskjellig praksis i sammenheng med eksamensavvikling og dette er ofte tariffestet avtaler.

Jeg ser du jobber i en barnehage, dersom denne barnehagen er kommunal er du omfattet av hovedtariffavtalen til Kommunenes sentralforbund. Der gis det permisjon med lønn for eksamensdagen(e) samt to lesedager før hver eksamen. Ved eksamensformer som varer 3 sammenhengende dager eller mer, skal det drøftes en ytterligere tilrettelegging med arbeidsgiver. Flere av de andre tariffavtalene mellom arbeidsgiver og arbeidstakerorganisasjonen har liknende avtaler. Dersom du  uorganisert  så gjelder tariffavtalen for deg også.  

 

Vennlig hilsen Ole Marius Vollen, elev- og lærlingombudet i Telemark.   

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb