Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil starte med fotball igjen, men jeg er redd fo å være dårlig.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har spilt fotball for 4 år siden og jeg sluttet å spille det fordi jeg var dårlig. Nå som årene har gått, har jeg fotballvenner som snakker om sporten, fotball-lager og hvem spiller mot hvem, om det er Barcelona mot Real Madrid eller Manchester United mot Arsenal. De går ut på fest/selskaper og nattklubber, og blir invitert, møter interessante folk, blir lett kjent med pene jenter og masse andre venner som jeg ikke kjenner og det plager meg helt. Mens jeg er ofte hjemme og gjør kjedelige ting og spiller PS4. Det gjør meg til føle at jeg er ikke populær i det hele tatt og mine venner er det. Pluss at jeg sliter med å få meg deltidsjobb ved siden av studiene til å få med førerkort, bil og bolig. Jeg savner fotball litt gran og jeg får lyst til å spille det igjen men, hva om laget jeg tenke å bli medlem av vil ikke la spille fordi jeg er dårlig. Altså jeg er klar til å lære meg nye triks og driblinger men det gjør meg nervøs når jeg vil gjøre det med en motstander.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Det virker som du har det litt tungt for tiden, og det er viktig at du tar noen grep for å få det bedre. Jeg synes det er en god idé å starte med fotball igjen. Da vil du jo bli kjent med folk. Jeg synes det er litt rat om du ikke skulle få være med på et lag fordi du ikke er god nok, men jeg anbefaler deg å sjekke litt ut hvilke lag som er i nærområdet. Det kan være lurt å velge et lag som ikke er altfor seriøst, og hvor ikke alle er kjempegode. På sånne lag er det sosiale ofte mer viktig, og det kan kanskje være bra for deg. Samtidig vil kanskje nivået passe bedre for deg. Etter fire år uten fotball er det helt naturlig å være litt "rusten" i starten, men du vil nok fort komme inn i det igjen.

Hvis du ikke finner noe fotballag som passer for deg går det også an å prøve andre aktiviteter, for eksemple volleyball eller innebandy. Mange studentidrettsalg tilbyr ulike aktiviteter, og der er det ofte lett å bli bedre kjent.

Håper dette svaret var til hjelp for deg. Jeg legger også ved noen artikler som kan være nyttige.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

På boligjakt? Få tipsene!

boligannonser jente (colourbox.com)

På jakt etter et sted å bo? Ung.no gir deg 5 tips til hvor du bør lete, slik at drømmeleiligheten til slutt kan bli din.

Les mer

JobbX hjelper deg med jobbsøking

JobbX

Usikker på hva slags jobber du kan søke? Søkt mange jobber uten å få napp? Trenger du hjelp til å skrive jobbsøknad eller er du usikker på hva som skal være med i CVen? JobbX hjelper ungdom med jobbsøking. Kanskje de kan hjelpe deg?

Les mer

Slik finner du den første jobben din

Avisbud (foto: ung.no)

"Jeg vil ha en jobb, men er litt sjenert og tør ikke bare gå å spørre om jobb." Mange som aldri har hatt jobb før spør oss om hvordan de skal gå fram for å finne en jobb. Her får du noen gode tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett