Hopp til hovedinnholdet

Jobbe med likestilling på arbeidsuke?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg skal ha arbeidsuke å vil finne et sted som passer meg. Jeg bryr meg veldig om likestilling og lurte på om det er noen steder det går ann å ha arbeidsuke innenfor det temaet. Jeg bor i Bergen så noe i nærheten der ville ha passet bra

Besvart 23.11.2018 11:06
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!

Du kan fint spørre om å ha arbeidsuke de fleste steder. Er det noen du kjenner som jobber et spennende sted, eller som jobber med likestilling? Det er litt vanskelig for oss å foreslå noe for deg, men man jobber jo med likestilling på mange arbeidsplasser. Kanskje kommunen kan tipse om et egnet sted, eller kanskje universitet i Bergen eller andre forskningsinstitusjoner har prosjekter om temaet? 

Ring til ulike steder du vet om, og forklar hva arbeidsuka går ut på og hvorfor du vil ha arbeidsuke akkurat der. Det verste som kan skje er at den/de du spør ikke har anledning til å ta med en elev på jobben, men da er det bare å lete videre til noen sier ja. Det er litt sånn jobbsøking foregår når du etterhvert kanskje skal få deg en sommerjobb eller deltidsjobb: Du må finne ut hva du kunne deg å jobbe med, og så ringe/gå rundt og høre om de stedene du kunne tenke deg å jobbe vil ansette deg.

Det viktigste er å virke interessert, og kanskje si noe om hvorfor du vil ha arbeidsuke på akkurat den arbeidsplassen. Det kan også være lurt å snakke med foreldre, onkler/tanter eller andre som kanskje kan vite om et sted som de kan ta inn en på arbeidsuke.

Lykke til!

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Kjønnslikestilling i Norge

Jente med armene i kors (colourbox.com)

Norge regnes som et av verdens mest likestilte land. Likevel har vi en rekke utfordringer før vi oppnår full likestilling mellom menn og kvinner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering