Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rett på å jobbe så mye som kontrakten min tilsier?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har jobbet hos en sportsforetning i over 3 år og trives veldig bra. I det siste har vi fått en ny sjef som ønsker å forbedre butikken. Jeg lurer litt på forskjellige tiltak om dette er lovlig og hva vi har rett på. I kontrakten min har jeg en prosentstilling hvor jeg skal jobbe én gang i uka og annenhver lørdag. Pga for mye bemmaning har jeg blitt trekket fra jobb og får ikke "mine" vakter. Har jeg rett på de som står i kontrakten min, eller har de lov til å trekke vaktene fra meg? Vi har også fått mye sjeft fordi vi har beveget oss bort fra "sonene" våre i butikken. Vi har fått "skylden" for tyveri fordi vi ikke var i sonen i eksakt tidspunkt. Dette har de funnet ut ved hjelp av overvåkningskameraene vi har i butikk. Har de lov til å overvåke hva vi gjør på jobb? 

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! Tusen takk for ditt spørsmål. 

Skjønner godt at du lurer på disse tingene her. Jeg skal forsøke å svare deg så godt som mulig og gi deg noen tips. 

 

Arbeidskontrakt 
Det er kontrakten din som er gjeldene for hvor mye du skal jobbe. Les kontrakten din nøye, kanskje noe er opp for tolkning? Deretter vil jeg anbefale å legge frem saken din på en saklig og rolig måte til arbeidsgiveren. Kanskje hun/han ikke er klar over hva som står i kontrakten?

Videoovervåkning
Regelverket rundt det å overvåke ansatte er ganske strengt, og det kan hende arbeidsgiveren din ikke har lov til det. Det skal tas hensyn til den ansattes personvern. For at en arbeidsgiver skal kunne kameraovervåke en arbeidsplass, krever loven at det må foreligge et særskilt behov dersom man skal overvåke områder der bare de ansatte ferdes. 

Nå vet ikke jeg hva slags særskilte behov din arbeidsgiver eventuelt har og jeg kjenner ikke saken. Jeg vil derfor anbefale deg å lese denne artikkelen, fra datatilsynet. På høyre side på den nettsiden finner du også en veileder for personvern på arbeidsplassen. Videre kan du ta kontakt med datatilsynet, om du tror at arbeidsgiveren bryter regelverket for overvåkning av ansatte. 

 

Om det er flere kritikkverdige forhold på arbeidsplassen, kan det være fint å tipse arbeidstilsynet om det. 

 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Jente skriver kontakt (colourbox.com)

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer på jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer på jobb