Hopp til hovedinnholdet

er asylsøker i Norge i over et år jeg prødde mye å finne Norske venner

Gutt 18 år
 

Spørsmål

hei jeg er asylsøker i Norge i over et år jeg prødde mye å finne Norske venner men de vil ikke blir venner med oss jeg vet ikke hvorfor ? hva kan vi gjøre for å finne norske venner? jenter eller gutter ? særlige for å finne kjæereste ?

 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Det er ikke lett å være ny på et sted. Ikke alle er flinke til å ta i mot nye venner med åpne armer. Jeg skjønner også godt at det er vanskelig å være den som tar det første steget, i hvert fall hvis du føler at de andre ikke vil være sammen med deg. Det er ingen god følelse å føle seg oversett.

 

Et tips, og kanskje det aller beste rådet, er å bli med i en aktivitet på fritiden. Er det en idrett du kan tenke deg å holde på med? Eller kanskje bli med i en organisasjon? Det finnes mange ungdomsorganisasjoner som holder på med alt fra sang og musikk til sjakk, politikk, miljøvern osv. Kanskje finner du noen tips på oversikten hos Barne- og ungdomsrådet i Oslo. Akkurat disse organisasjonene holder til i Oslo, men de fleste av dem har også avdelinger i andre deler av landet. Ofte arrangerer også fritidsklubber aktiviteter i helgene, i ferier og liknende.

 

Jeg vet ikke om du går på skolen, men hvis du gjør det, er det er lurt om klassen din på skolen finner på aktiviteter for at dere skal bli bedre kjent med hverandre. Kanskje kan du tipse læreren din om dette en gang du har mulighet. Læreren skal hjelpe til med å lage godt klassemiljø og at alle trives. Derfor er det viktig at du snakker med læreren din om hvordan du har det på skolen. Du kan også sjekke om det er en aktivitet i skoletiden du kan bli med på, som kantinegruppe, elevråd, skolelag i fotball eller liknende. Det er lurt å finne måter å bli kjent med de andre på skolen også utenom timene og friminuttene. 

 

Jeg ser at du har lært deg Norsk.  Det er veldig bra, så fortsett med å lære det ennå bedre.  Snakker du godt norsk, vil det gjøre alt lettere for deg, både skole, jobb, bolig, venner og kjæreste.

 

Vær klar over at reservasjonen du møter fra andre ofte handler om deres redsel og usikkerhet. Hvis du er ærlig, åpen, høflig og hyggelig, vil du sakte men sikkert bli tatt imot og få både venner og kjæreste.

 Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring


Quiz: Hva vet du om skilsmisse?

Hva menes med underholdningsbidrag?