Hopp til hovedinnholdet

Vil gifte meg med kjæreste som har avslag på asylsøknad

Jente 19 år
 

Spørsmål

hei! Jeg er ei 19 år gammel jente som har vært sammen med en asylsøker i 1 og halvt år nå! Han har til nå fått avslag og venter på endlig svar. Vi hvet ikke hva vi skal gjøre om han får endlig svare som negativ!. vi begge to kan ikke gå fra hverandre,og vi hvet at han kan ikke søke asyl i andre lander pgv dublin avtale! Vi har tenkte å gifte oss siden jeg er fra norge, hva trenger jeg som norsk for å gifte meg med han? Hva kan jeg gjøre for å hjelpe han ? Har dere noen råd til hva vi kan gjøre å hvnrdan?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg forstår at dette ikke er en lett situasjon. Det er riktig som du skriver at kjæresten din ikke kan søke asyl i andre europeiske land på grunn av Dublin avtalen.

 

Dersom dere ønsker å gifte dere, så må kjæresten din skaffe en bekreftelse på at han har lovlig opphold i Norge. Han kan henvende seg til Utlendingsnemda (Une) for å få dette. Han har sannsynligvis lovlig opphold i Norge, frem til han eventuelt får et endelig avslag fra Une. Dersom dere gifter dere, så kan han søke om familiegjenforening med deg. Det er mulig at han må ut av Norge for å søke om familiegjenforening, dette kan han spørre sin advokat om.

 

Les om hva som kreves av personen som bor i Norge på UDIs sider her. Du kan også ringe UDI sin opplysningstjeneste på tlf 23 35 16 00 for å få råd i saken. Kjæresten din kan som sagt ta kontakt med sin advokat for å få informasjon om sine rettigheter og plikter.

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ekteskap

Gifteringer i gull (foto: ung.no)

For å gifte deg må du ha fylt 18 år og gjøre det av fri vilje. Den samme juridiske avtalen gjelder enten dere har en borgerlig, religiøs eller humanistisk seremoni.

Les mer

Familiegjenforening

Far og datter som klemmer hverandre (Foto: Colourbox.com)

Har du et familiemedlem i Norge og ønsker å bo sammen med han eller henne? Du kan søke om oppholdstillatelse, oppholdskort for familiemedlemmer av EU/EØS-borgere eller bruke registreringsordningen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring