Hopp til hovedinnholdet

Kan mamma bare bytte meg over til en annen skole uten å spørre meg først?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Kan mamma bare bytte meg over til en annen skole uten å spørre meg først? Jeg trives ikke og vil heller gå på den jeg skulle til først! Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er foreldre som søker om skolebytte for barn. Så til syvende og sist vil det være mammaen din som bestemmer. Men det betyr ikke at det er greit at hun gjør det uten å si fra til deg først. Alle barn har nemlig noe som heter en medbestemmelsesrett. Det betyr at foreldre må høre på barn før de tar avgjørelser som handler om deres liv. Noe et skolebytte helt klart gjør. Så må de legge vekt på hva barnet mener før de bestemmer seg.

Så her har ikke mammaen din oppført seg helt som hun skulle ha gjort. Men det er lite du kan få gjort med selve skolebyttet.

Kanskje det hjelper hvis du får gitt beskjed til mammaen din om at hun skulle spurt deg først? Det er også mulig at dette vil føles litt enklere for deg hvis du får en forklaring fra mammaen din om hvorfor hun ville at du skulle  bytte skole. Til slutt synes vi godt at du kan fortelle mammaen din hva du føler om dette. Det kan være det også hjelper.

Hilsen oss i Barneombudet. Se vår nettside: barneombudet.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag