Hopp til hovedinnholdet

Mamma kjefter hele tiden - jeg har ingen frihet.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Mamma kjefter og skriker til meg hele tiden. Jeg har ingen frihet til å bestemme over min egen kropp. De nekter meg å nappe bryn og vokse bena og barten og sånt, og hun VET at jeg blir mobbet pga. det også! Nå har vi kranglet og mamma sier at jeg ALDRI får lov til å snakke med henne igjen og at jeg kan gjøre alt selv. Kjøpe klær selv, vaske tøyet mitt, lage mat osv. Men jeg er ikke flink til sånt! Jeg gjorde ingenting, jeg begynte bare å gråte og nektet å snakke med henne fordi hun sa at jeg MÅTTE si unnskyld når hun var frekk og respektløs mot meg! Jeg føler meg ikke trygg hjemme lenger, jeg dagdrømmer om å få en ny familie med en pappa som gid meg godnattkyss på kinnet og en mamma som jeg kan ha barnslige jentekvelder med. Moren min bare kjefter og skriker og sier at jeg er stor i kjeften og har ingen respekt til henne... Jeg føler meg så fæl og misbrukt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 17!

 

Du skriver at du føler dine foreldre ikke bryr seg om deg og at du får mye kjeft. Så skriver du at du har ei 11 år yngre søster som du føler at de aldri blir sinte på. Det er, som du skriver, stor aldersforskjell mellom deg og din lillesøster noe som innebærer at dere har helt andre regler og grenser å forholde dere til. Jeg tror det er viktig at du setter deg ned med dine foreldre og forteller de hvordan det føles å få mye kjeft og hva du da tenker på, at det føles som de ikke er glad i deg. Det er viktig at dine foreldre får vite hvordan du har det og hva du føler inni deg. Du kan også be en voksen du stoler på og har tillit til med å hjelpe deg i samtalen med dine foreldre. 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern