Hopp til hovedinnholdet

 Foreldrene mine skriker, slår og truer meg HVER DAG.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg gidder ikke lenger. Jeg er en 15 år gammel jente som så vidt klarer seg ut dagen. Foreldrene mine skriker, slår og truer meg HVER DAG, jeg har så lyst til å si noe til barnevernet men jeg er redd for at de kommer til å ha møter med familien min. Foreldrene mine bryr seg bare om ære. De baksnakker barn som bor hos fosterfamilie. Tenk barnevernet sier at de ikke kan gjøre noe også må jeg forsette å bo hos foreldrene mine, jeg skriver dette med øynene mine fult av tårer. Hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 15 år!

 

Og takk for at du tar kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge.

 

Forstår det slik at du blir utsatt for kjefting, vold og trusler daglig av dine foreldre. Det høres ut som du har det veldig vanskelig og vondt hjemme.

Å utsette barn for vold og trusler er svært alvorlig, ulovlig og helseskadelig.

 

Jeg vil oppfordre deg til å ta kontakt med barneverntjenesten der du bor. Barneverntjenesten kan gi deg hjelp og beskyttelse fra volden du daglig utsettes for.

Barneverntjenesten kan snakke med foreldrene dine om konsekvensene av voldsbruk mot barn og gi dem veiledning på hvordan de kan handle annerledes.

 

Jeg forstår du er redd for barneverntjenesten og for at de vil snakke med din familie.

 

Barneverntjenesten må snakke med foreldrene dine om volden for å få slutt på den. Mange barn opplever at de får det tryggere hjemme når de er i kontakt med barneverntjenesten.

Barneverntjenesten tar saker om vold på alvor og hjelper barn og familier med å få slutt på volden. Barneverntjenesten kan hjelpe barn i hjemmet eller hjelpe barn slik at de får et annet trygt hjem.  Hvis det er så utrygt for deg å få hjelp i hjemmet er det veldig viktig at du forklarer det til barneverntjenesten.

 

Dersom du absolutt ikke vil snakke med barneverntjenesten er det viktig at du forteller hvordan du har det hjemme til helsesøsteren, sosiallæreren eller noen andre du stoler på og som kan hjelpe deg å få kontakt med barneverntjenesten.

 

Det viktigste er at du får sagt i fra til noen slik at du kan få hjelp og slutt på volden eller en beskyttelse fra volden.

 

Er du utrygg hjemme eller vil snakke om volden kan du også ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 gratis.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern