Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker ikke fosterbroren min, er det slemt om jeg har lyst til at han ikke skal bo her lenger?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg fikk en fosterbror i april. I starten, før han kom syntes jeg det var greit når mamma spurte. Jeg tenkte at det kunne bli spennende. Jeg liker han virkelig ikke. Han irriterer meg ved den minste ting han gjør. Jeg tror ikke at jeg liker han fordi etter bare andre dagen han var her så begynte han å kalle min mamma for hans mamma, og det gikk virkelig inn på meg. Jeg føler også at han ikke setter pris på at jeg eller vi har åpnet hjemmet vårt for han, han er skikkelig sleip, fordi han skylder på lillebroren min hele tiden. Han tar alt som en selvfølge og griner bare han blir snakket til. Jeg orker ikke å være i samme rom som han en gang, fordi jeg vet at han ikke liker meg. Jeg blir deprimert av det, men jeg vil ikke si hva det er til mamma. Er det slemt om jeg har lyst til at han ikke skal bo her lenger? Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!


Det er ikke lett å få et "nytt" søsken på denne måten. Det er raust av dine foreldre å ta inn et barn som ikke har det bra hjemme. Barn som blir plassert i fosterhjem har foreldre som ikke har greid å fungere som foreldre. Det er mange måter foreldre svikter sine barn. Dette sviket gjør noe med barna.

Det at din fosterbror oppfører seg på denne måten kan komme av hva han er vant til fra før. Det kan også komme av at han for første gang opplever hvordan det er å være i en normal familie. Det høres også ut som at det dreier seg en del om sjalusi.

Jeg tror at du bør prøve å snakke med moren din om hvor vanskelig situasjonen er for deg. Det er ikke gitt at man har god kjemi med alle, selv om det dreier seg om barn.

Det er ikke slemt av deg å ikke ville at dere skal ha fosterbarn lenger. det er dine foreldres ansvar å sørge for at alle blir ivaretatt!

Håper dette er til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern