Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det vanskelig.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jente på 14 år og jeg er en same. Flere på den tidligere barne skolen jeg gikk på viste dette, jeg sluttet i 6. . De mobbet meg dag og natt. Nå begynner jeg i 10.klasse til sommeren og jeg er redd hver dag for at noe skal skje. Jeg har blitt mobbet på skolen for flere ting og jeg vill nesten ikke gå på skolen Jeg har også ett annet problem. Pappaen min er narkoman og driver også med alkahol. Mammaen min lar meg ikke se han noe mere, det er jeg glad for, men jeg har to lillebrødre som bor sammen med han. Jeg er redd hver dag for at det skal skje dem noe! Jeg er også redd for at det skal gå så lang tid at den ene lillerbroren min skal glemme meg, siden han er 3 år nå. Jeg hadde konfirmasjon for noen uker siden og jeg hadde ikke sett dem på 1 år. men pappaen min kom aldri! Så mye forskjellige ting tar ett press på meg så jeg har startet med kutting. mammaen min vet det og vi har snakket litt om det. Jeg tørr ikke å snakke med noen og få meg venner! jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 14 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår, ut fra det du forteller her, at det er flere ting som er vanskelig for deg.

Det er trist å høre at du har blitt mobbet, og at du fortsatt er redd for at noe skal skje. Hvis det er slik at noen plager deg så må du si i fra. Skolen har et ansvar for at alle elever skal ha et godt skolemiljø. Da det høres ut som at du går rundt og er redd vil jeg anbefale deg å snakke med helsesøster.

I det du skriver til oss går det også frem at du har problemer i forhold til at faren din er narkoman, og du skriver at han driver med alkohol. Det er bra at mammaen din sørger for at du ikke treffer ham, men det er sikkert sårt for deg å ikke ha noe med pappaen din å gjøre? Så forstår jeg at du har noen søsken som bor sammen med pappaen din, og at du bekymrer deg for dem. Det må være vondt og vanskelig for deg å være redd for at det skal skje noe med dem. Du sier at du ikke kan snakke med noen, men jeg vil råde deg til å snakke med helsesøster eller med barnevernet. Hvis pappaen din er narkoman, og misbruker alkohol så er det skadelig for barna å bo sammen med ham. Det bør i hvert fall vurderes hvilken omsorg barna får. 

Jeg blir bekymret for at du har det vanskelig, og at du har det så vondt at du selvskader deg. På bakgrunn av dette håper jeg at du vil ta kontakt med helsesøster, slik at du kan ha en som støtter og hjelper deg. Du kan få det bedre!

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Foreldrene mine drikker og ruser seg

Drikker alkohol (colourbox.com)

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, det er flaut å ta med venner hjem, og jeg gruer meg til helger, da drikker de enda mer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Samer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om samer